camp is soon over

I will soon get my flight time for tomorrow, let you know when it is. We'll probably not go to sleep tonight cause my bus will leave camp tonight around 2 am. Imagine how tired I will be tomorrow when I meet with my new family. And it's my birthday!! I'll upload some last pictures from camp later. :D

Newport - beach

Heeeej! Idag har varit en perfekt dag med perfekt väder! Vi åkte till Newport, Rhode Island idag (i våra gula skolbussar utan air condition). Jag, Lovisa, Melina, Fredrik och Christoffer ville till stranden! Vi solade där hela dagen.

Mamma - ja, jag använde solkyddsfaktor och ja, jag drack vatten :) haha oroa dig inte

Det var så skönt med solsemester. Jag badade massa gånger i havet och låg och stekte på stranden. Vi såg några riktigt snygga livvakter också. Dagen försvann snabbt och innan vi skulle åka hem så åt vi god mat på en restaurang i hamnen. Det är en befrielse att slippa vår campus-mat och äta gott. Alla fem tog en ceasarsallad (tänk hur gott det var efter allt fett vi har tryckt i oss)

Nu ska jag snart sova. Är supertrött eftersom jag och Lovisa var uppe halv 7 imorse och tvättade all vår smutstvätt. FATTA hur duktig jag känner mig. Imorn, skola igen och sen volleybollturnering.








25 juli 2010

Nu ska jag berätta vad jag gör. Jag sitter i min säng och mittemot sitter min rumskompis på sin säng. Vi har curfew kl 23 här på lägret och då måste man vara inne på sitt rum. Jag har haft en bra dag idag med sovmorgon :) Vi hade lektioner och sedan blev det volleyboll på eftermiddagen. Idag spelade vi med tre trevliga killar från norge och danmark. Ni som känner mig vet hur dålig jag är på volleyboll, hahah men jag tycker att det är kul :D

Så, vi var ju i Boston i förrgår... jag har aldrig varit där förut så jag var super excited!! Jag, Lovisa, Melina, Fredrik och Christoffer tog oss först till ett högt hus (50th floor) för att kolla på staden ovanifrån. JÄTTEFINT var det. Vi tog oss sedan till hamnen och åkte en båttur som jag valde, hehe (förlåt swedish crew) Det visade sig nämligen vara en monsterbåt där meningen var att man skulle bli genomvåt!!! kul va? Så tack vare mig fick vi strosa runt i Boston md blöta kläder blöta resten av dagen. Vi åt god sjömat på en restaurang, shoppade lite och köpte lite gott på Starbucks. Sen var den dagen slut, nu ska jag säga gonatt. Klockan är 05.25 hemma (26 juli redan)

Pussokram på er!!! Imorgon blir det skola igen och sedan skating på kvällen.

BILD 1 - Här sitter hela Lulu/Anna - crew på monsterbåten som fick oss genomblöta...
BILD 2 - Boston skyline, tyvärr dåligt väder
BILD 3 - En gruppbild från basebollmatchen. Vi har hela planen bakom oss :)

The swedish crew på monsterbåten codzilla! Alla blev böta under båttutren men vi fick iallafall se Boston SkylineBoston, tyvärr dåligt väder

Brunch nu

Jag hade det jättebra och kul i boston igår. Nu fick vi sovmorgon för första gången idag så jag har precis vaknat. Kl är 11 här hos mig och hemma är den snart 17. Det känns konstigt att ni har varit vakna hela dagen, haha :)

Nu ska jag lova, eller nästan lova att jag lägger upp bilder ikväll. Alltså blir det imorgon för er. Somsagt jag typ lovar att jag fixar det ikväll!!

Pussokram

En bra dag på Bryant!

Dagen är snart slut. Jag har precis duschat efter ett svettigt tennispass med det svenska gänget. Jag är STOLT eftersom det här var mitt livs första gång på en tennisbana. Det var dock lite svårt motstånd med tanke på att vissa tränar typ varje dag i Sverige. Men jag har nog talang.

Inget annat kul har hänt idag egentligen. Lektioner som vanligt. Fet mat som vanligt. Så mycket skratt så att jag får ont i magen, som vanligt. hahah, man börjar komma in i vardagen här på Bryant.

En kul grej som hände var när vi spelade volleyboll. Jag , Lovisa och Christoffer hoppade in bland tyskarna och spelade en stund. Folk gick och kom hela tiden och tillslut när Fredrik kom dit och hoppade in frågade vi bara lite snabbt var alla var ifrån. Då visade det sig att hela vårt lag var skandinaver och dom hade förstått allt vi sa, hahah. Tuuuur att vi inte snakade skit om någon.

Imorgon sticker vi till Boston!! Jippiieeee

Pussokram

Baseball

Idag har alla på EF-camp varit lediga från skolan och kollat på en baseballmatch. Jag var ganska exalterad och hade höga förväntningar eftersom jag aldrig har kollat på baseball förut. Jag skojar inte när jag säger att det var det segaste spelet någonsin. Det blev en otroligt lång dag eftersom matchen varade i ca 4 timmar och vi var där långt innan. Jag och dom andra svenskarna köpte mat hela tiden(mest jag kanske, haha) Vi åkte gula skolbussar också!!! hihihihi Lite bilder från dagen kommer s enare när jag har lagt över dom på datorn.

Nu sitter jag och lovisa nere i lobbyn och är inne på datorerna :) Vi har precis varit och simmat en stund och imorgon blir det skola igen. Man är indelade i grupper efter vilken delstat man ska till. I min grupp har vi alla som ska till Arizona och Colorado. Det är massa brasilianare, spanjorer, norskar, tyskar och lilla jag. Vi har flera lektioner varje dag : Historia, engelska, life in america och current issues....inte så kul.

Jag skriver igen snart och berättar om maten. Den otroligt FETA maten!!

Pussokram

Några bilder från första dagen :)



Bild 1 - Lovisa äter den första frukosten - pannkakor med sirap, vattenmelon och annat fett. (sjukt onyttigt)
Bild 2- På fotbollsplanen med några härliga svenska människor - Freddie, Christoffer, Melina, Isabel och Hanna
Bild 3 - Vi chillar galet
Bild 4 - mitt rum som ser ut som en cell, men det är bra ändå.

Jag skriver snart om basebollmatchen som vi var på idag...SJUUUUKT tråkigt. Fem timmar på en plaststol i solen. Dom första 30 minuterna var ganska häftiga men sen var det inte roligt längre.

Pussokram

PROBLEM

Jag har problem med mina bilder....Jag ska försöka igen så snart som möjligt :)

Stockholm-Reykjavik-Boston

Jag är äntligen framme i Rhode Island  efter en lång flygning. Jag har inte haft internet på några dagar så det blir flera inlägg nu på en gång. Jag flög från Stockholm och hamnade brevid en tsnäll tjej som jag hade jättetrevligt med :D Anna hette hon också!! Tyvärr skulle vi inte åka till samma camp så jag kommer inte träffa henne alls på två år... Efter tre timmars flygning var vi framme i Reykjavik där vi bytte plan. Såklart hamnade jag brevid två tråkiga människor, hade en seeeeg 5 timmarsflygning innan jag kom till Boston. På flygplatsen blev vi mötta av folk som var jätte taggade och sjukt glada. Dom skrek, klappade, fotade och massa annat när vi kom!! Stört, haha

När vi kom fram till Bryant University i Rhode Island var klockan ungefär 23 här, alltså runt 05-tiden hemma...Fatta om jag var trött då? Jag hittade tillslut mitt rum bland alla 300 studenter och kunde packa upp lite. Min rumskompis är från Tyskland, Aless heter hon. Jättetrevlig och snäll så jag är glad för det!

Pussokram

Heeeeej Dåååå!!!! <3<3

Det är ofattbart!! Om 30 minuter åker jag till Arlanda och säger Hej då till mina kära föräldrar! Jag hoppas verkligen att ni alla andra får ett underbart år här hemma! Vi ses om 10 månader! En stor KRAM till er <3

Jag bloggar så fort jag får tid när jag har kommit till Boston, förhoppningsvis redan imorgon!

Pussokram

Mindre än 24 h

Hjäääääälp!! Mina sista 24 timmar i Sverige har börjat!! Imorgon kl 14.10 går jag ombord på planet som först ska ta mig till Island och sedan vidare till Boston! Önska mig Lycka till!!

Pussokram

Hej då Världens bästa

Igår kväll umgicks jag med Världens bästa Annika <3 Vi träffas inte varje dag vanligtvis men vi pratar ju i telefon hela tiden. Det känns bara konstigt att inte träffa henne på 11 månader... Vi var hos henne och beställde pizza, åt massa annat gott och lyssnade på Michael Jackson hela kvällen , haha. Dessutom fick jag en present, typ åka bort/födelsedags present av henne. Det var bland det finaste jag någonsin fått. Fatta att hon hade smitt eller smidit ett silversmycke till mig!!:D Jag har haft på mig halsbandet hela dagen och jag är stolt som en tupp! Det här går minsann inte att köpa på Guldfynd inte..! Det är ju designat bara för mig och tillverkat av min bästa vän, säg nåt som är bättre?

Idag har jag suttit med mamma och pappa för att fixa alla papper, bankgrejer, biljetter mm... Dessutom var jag på stan och på en "blind-dejt" med tre andra tjejer, haha. Nejdå, jag träffade faktiskt en tjej som drog ihop en utbytessträff för dom som var intresserade och hade läst hennes blogg. Det var superkul att träffa henne eftersom jag ska till nästan samma område som henne. Jag fick massa bra tips och information. Träffade också en annan trevlig tjej som ska åka om två veckor som utbytesstuent och bara bo ca 25 minuter ifrån mig i Arizona! Världen är minsann liten!

Här kommer tre bilder; 1, mitt vackra halsband 2. Annika(till höger) och jag 3. Annika(till vänster) och jag igen

Pussokram




Tråkigt besked :(

Jag fick veta en jättetråkig grej idag som jag verkligen hoppas kommer ordna sig så fort som möjligt! Jag kanske inte har berättat att det ska bo en till student i min familj. Det är en jättetrevlig tjej från Danmark. I Queen Creek kommer det också att vara 2 andra tjejer från Norge som ska bo i två andra familjer. Den tråkiga saken är att en av de norska tjejerna precis har fått reda på att det har varit ett dödsfall i hennes värdfamilj. Så nu vet hon inte var hos ska bo och jag blir jätteorolig för hennes skull!! Alla tjejer är så trevliga och jag vill verkligen träffa dom så det blir så tråkigt om hon inte längre kan komma till Queen Creek.... Men jag ska vara positiv och hoppas på att hon snabbt får en ny värdfamilj. Allt kommer säert att ordna sig.!!

Pussokram

Jag kokar över

Har varit hemma hela dagen eftersom min sista dag på jobbet var igår!! Tråkigt att spendera min lediga dag inomhus, men det är så plågsamt varmt ute så jag klarar inte av det. Runt 11-tiden stod termometern på 32 grader i skuggan!! FATTA hur varmt det är! Jag svettas ihjäl inomhus, jag kan inte andas utomhus, och solljuset gör mig alldeles yr... Jag ska sluta klaga nu, det är bara det att jag skulle vilja njuta av svensk sommar nu och inte typ regnskog?Förhoppningsvis blir det "torr" ökenvärme i Arizona så att man inte plågas allt för mycket av den.

Okej, nu ska jag berätta hur det går med min packning : min säng är full av kläder, jag är tveksam till om allt får plats i min resväka och dessutom har jag en stor hög med nytvättat som ligger i källaren, hjääääälp! Hur packar man? Dessutom har jag inte bestämt mig riktigt ännu om jag ska ta med mina golfklubbor. Isåfall kommer jag behöva betala extra och sedan släpa med mig ytterligare en ganska stor och tung väska... Vi får se hur jag gör.

Det är Kaos hos mig och det kommer vara kaos tills på söndag när jag ska bege mig till Arlanda! Önska mig lycka till!

Pussokram


En vecka

Idag är det söndag. Nästa söndag åker jag til USA. Mindre än en vecka kvar! Det här kan inte vara sant.

Äntligen har jag börjat packa!

Idag bestämde jag mig för att börja packa eftersom jag ändå inte hade så mycket annat för mig. Jag hatar att packa kläder så jag bestämde mig för att börja med alla saker: smycken, fotoalbum, datagrejer, necessär och såna saker. Jag har också fixat lite presenter till min värdfamilj som dom ska få när jag kommer dit. Det blev två små ljusslyktor från kosta boda, smycken från Snö of Sweden och lite annat fint. Dessutom har EF tipsat om att man ska ta med svenskt godis eftersom det är jättepopulärt utomlands. :)

Flygbolaget som jag åker med (IcelandAir) tillåter att man checkar in två väskor på 23 kilo vardera. Problemet är bara att när jag sen ska flyga inrikes i USA så får jag bara ha med mig en väska... Jag har därför köpt den största tillåtna väskan och så ska jag fylla den proppfull med saker!!

Vi får se hur länge jag orkar packa idag...Ikväll ska jag ut och äta med familjen och fira lite för tidig födelsedag. Jag fyller nämigen år samma dag som jag kommer till min amerikanska värdfamilj. KUL

Pussokram


My school - Queen Creek High School

Japps, Queen Creek High School blir det nästa år! Eller ja, egentligen
om typ 3 veckor. Här kommer några bilder på skolan och skolans maskot - en bulldog! Som ni ser är skolans färger lila och guld. Jag vet att det går ca 1300 elever på skolan, vilket betyder att den är lite mindre än min skola här hemma som har ca 2000 elever. Jag hade hoppats på en ännu mindre skola för jag tror att man får mer kontakt med alla då, men det är struntsamma. Fördelarna med en stor skola är ju att utbudet på kurser , sporter och klubbar är större och bredare. Det finns bara en liten sak som jag oroar mig över : Skolan börjar 06.30 varje morgon!!! Fatta!, det är nästan två timmar tidigare än vad jag är van vid. Tydligen är anledningen till detta det varma klimatet. Man måste alltså ta sig till skolan innan det blir för varmt. Jag tror inte jag har insett riktigt hur plågsamt varmt det kommer att bli. Min värdmamma berättade att det är ca 45 grader celsius när jag kommer dit! Häääärligt eller kanske lite för varmt?

Pussokram




Queen Creek - This is it

Här kommer två bilder från Queen Creek och Phoenix. Jag har försökt hitta bilder på omgivningarna men det är omöjligt att hitta bra bilder. På www.queencreek.org finns mer lokal fakta och information men jag tycker det är jättesvårt att fatta nånting om man inte är där på plats. Jag har tagit reda på några viktiga saker iaf :

1. Det är 330 soliga dagar i Queen Creek per år!
2. Invånarantalet är ca 26 000
3. Tydligen väldigt lite kriminalitet i området
4. Fyra golfbanor och stora ridcenter!! Kan det bli bättre?
5. Flera STORA shoppingcenter och bara 15 minuter till Arizonas största shoppingområde!

Allt verkar ju bra än så länge! Jag ser fram emot att åka nu. På hemsidan står det också massvis om den vackra naturen, möjlighetrna till ett fantastiskt naturliv med hiking, biking, camping mm... jag vet inte riktigt om jag kan kalla mig själv en naturmänniska, men men...

Phoenix är en stor stad som ligger nära Queen Creek. Det är där den närmaste flygplatsen ligger. Förhoppningsvis kan jag besöka Phoenix många gånger under mitt år. Som ni ser på bilden så är Phoenix jättestort! Det tar aldrig slut!

Pussokram





Snart åker jag!

Den 18 juli åker jag över atlanten för att bli utbytesstudent! Jag kommer att spendera mina två första veckor i Rhode Island på ett förberedelseläger med andra utbytesstudenter innan jag kommer till min värdfamilj. Jag åker med EF och det har än så länge funkat jättebra! Min familj bor i Queen Creek i Arizona så det kommer bli ett väldigt varmt år. Jag ska gå på en skola som heter Queen Creek High School (ca1300 elever). Egentligen vet jag inte så mycket mer, jag har mailat med min värdmamma som verkar jättetrevlig. Familjen består av en mamma, pappa och deras vuxna dotter och hennes två små barn som bor i huset varannan vecka.

Jag längtar såååå mycket nu!! Det är ca än 10 dagar kvar men jag vill åka redan imorn. Jag har väntat på det här i ett år nu så det är verkligen på tiden att det blir av.

Jag ska försöka blogga så mycket jag kan och hinner! Under mina två första veckor vet jag inte hur det blir eftersom jag är på EF Camp. När jag kommer till min familj ska jag bara fixa internet innan jag kan börja blogga ;) Så läsläsläsläs här om du vill veta hur det går för mig i USA, jag är sjuuukt nervös nu!

Pussokram

Här har vi Arizona! Jag ska bo i en förstad till Phoenix.



RSS 2.0